Waan Home
Materieel/Stock
Shows
Infra/Tech
Manx Electric 1:1

Meer over Spoor Nul

Mail ons:
Rob Kievit

logo Waan

 

Vorderingen in de bouw; tentoonstellingen

Op deze pagina: hoe het Eiland Waan wordt gepresenteerd als modelbaan, en een afbeelding van het sporenplan. Daaronder volgt een chronologisch foto-overzicht van de modelbaan zoals hij sinds 1999 is tentoongesteld, te beginnen bij de recentste show.

Het Eiland Waan is weer te zien:
  • 18/19 oktober 2014, Spoor Nul Weekeinde Zutphen
  • 25/26 april 2015, Kleine Bahn Ganz Gross, Schwerin (D)
  • najaar 2015, Trammeland (datum nog niet bekend)
  • 2e weekend september 2016, Guildex, Telford (UK)
Na het geplande optreden in 2016, Het Eiland Waan is dan 20 jaar oud, wordt de modelbaan definitief teruggetrokken van het tentoonstellingencircuit.
Kijk iets lager op deze pagina voor foto's en video van eerdere optredens van Eiland Waan

Presentatie

Fotografen schieten graag plaatjes van Waan. Professionals als Len de Vries van Rail Magazine, Andrew Burnham van Railway Modeller, en op deze foto uit 2008 Gerard Tombroek (r.). Maar ook 'gewone' hobbyfotografen laten hun toestellen enthousiast klikken.
Model layout being photographed

De modelbaan zoals hij in 2006 te zien was in Zutphen. Het spoorniveau bevindt zich op 1m30 van de vloer. De onderrand van de frieslijst bevindt zich op de gemiddelde ooghoogte van een volwassene. Je wordt dus gedwongen omlaag te kijken, en je kunt de bovenrand van de achtergrondplaat niet zien. Daardoor heb je alleen het modeltafereel in je blikveld, zonder storende visuele invloeden.
Layout with fascia, side screens and skirts

De modelbaan Het Eiland Waan neemt een vloeroppervlak in beslag van 2m80 x 1m00. De 'spoorhoogte' was in het begin 1m00, analoog aan de normaalspoormodulen van de Werkgroep Spoor Nul Modulen. Prettig om aan te werken, maar visueel minder geslaagd. Vanaf 2004 wordt de baan getoond met een hogere kijkhoogte.
De presentatie

Het sporenplan

Het idee was aanvankelijk om het net als U-vorm te exploiteren: van de kopsporen 1 en 2 via spoor 11 door de boog naar het schaduwtracé achter de achtergrond, eindigend in spoor 7. Vervolgens terug over spoor 33 en 12 weer naar de kopsporen 1 en 2. Op aanraden van modelbaanbouwers met veel tentoonstellingservaring werd de mogelijkheid ingebouwd van continu-verkeer, in de vorm van spoor 6, waarmee een ovaal ontstond.
De pijltjes geven aan waar de grens ligt tussen de delen van de infrastructuur.
Baanplan

De kijkhoogte. De blik van de (volwassen) bezoeker wordt omlaag gericht. Voor jonge bezoekers is er altijd een degelijk opstapje beschikbaar. (Winchester, november 2006)
Onlookers

 

Openbare optredens - van nu naar toen

oktober 2014, Spoor Nul Weekeinde, Zutphen

Na anderhalf jaar in de opslag zag Waan weer het daglicht. Dankzij het optreden kon een lange lijst van onderhoudsklusjes worden opgesteld om de baan en het materieel gereed te maken voor Schwerin 2015.

In 2014 bestond de tram in Nederland 150 jaar, en op het eiland Waan werd een materieelshow gehouden met de daar aanwezige Nederlandse trams: in het midden de Haagse oudgedienden A251 en A36, geflankeerd door de NZH-Dwerg A1052 en de infrarood bestuurde NBM-Benzo. Beide wagens zijn in 2014 in dienst gekomen.

De niet-Nederlandse trams onderhielden intussen de dienst. Rechts is nog net A14 te zien, die netjes voor het rode sein wacht totdat A4 van links komend is overgestoken naar het rechterspoor.

Line-up of Dutch trams on Isle of Waan

april 2013: Spoor Nul bij de NVBS, Amersfoort

Bijna een thuiswedstrijd, en daardoor dubbel plezierig.

Mede-nulemmer Jan maakte van de gelegenheid gebruik om zijn nieuwverworven Bemo-goederenwagens een proefrit te laten rijden achter de Waanse loc H23. Dat ging prima op het 22,5mm-spoor. Nieuw zijn de buiten het spoor geplaatste bovenleidingsmasten naast de boog, die de middenmasten tussen het spoor hebben vervangen.

Proefrit lok 23 met Bemo-wagons

oktober 2012

Spoor Nul Weekeinde, Zutphen

Het tweejaarlijkse uitstapje. Met deze keer 'a stranger in our midst': Lehnhardt-motorwagen 204. Niet in beeld, maar ook aanwezig was zijn familielid 41. Beide blikken trams, gasten uit de Speelgoed-en-Blik-winkel te Deventer, poseerden op het korte stukje normaalspoor links op het remiseterrein. Linksonder is nog niet te zien dat het normaalspoor al ophoudt binnen het remiseterrein; gereden werd er dus niet door de twee gasten.

Lehnhardt Blechtram besucht Waan

11-12 december 2010, Modelspoordagen Darling Market, Rijswijk

De laatste grote show in het rijtje, na Eurospoor en Rail' is "Rijswijk". De regio Den Haag staat bekend om het grote aantal tramliefhebbers, en die zijn dan ook bijna allemaal langsgeweest. De foto geeft daar een indruk van. Het was de laatste keer dat Waan te zien was op een grote publieksshow in Nederland.

Tram 6 to Waelstede

23-24 oktober 2010, Tram(me)land, MSC Maas & Waal

In Boven-Leeuwen werd voor het eerst in Nederland een modeltramshow gehouden. De directie van de Gemeentetram Waelstede, in de persoon van Rob Boeser, had collega-trambedrijven uitgenodigd. Het trambedrijf van het eiland Waan liet voor de gelegenheid een evenementenlijn rijden onder het lijnnummer 6, die Kreekhuizen, Hespedam, Veenendaal, Waelstede en Waan met elkaar verbond. Foto's van R. Boeser en R. Hoppel

Tram 6 to Waelstede Cars of tram 6 to Hespedam and Kreekhuizen

16-17 oktober, Spoor Nul Weekeinde 2010

In de even jaren doen we Zutphen aan, en ook dit jaar was dat het geval. Het was de eerste keer dat de nieuwe, iets ruimere achterbak met het 'schaduwstation' in gebruik was, en dat werkte prima. De foto is van Dirk Schoemaker, en toont tweeasser 4 met open bijwagen 49, die voor het eerst als stel onderweg waren; een leuke combinatie.

Motor car 4 and trailer 49, Isle of Waan tramway

12-14 maart 2010, Houten: Rail 2010

In de fraaie Meidoornzaal van het verder niet zo mooie Euretco-centrum in Houten stond een aantal aantrekkelijke modelbanen bij elkaar. De organisatie van Rail 2010 vond het Eiland Waan mooi genoeg, en we waren daarmee zeer vereerd. Van de weeromstuit vergaten we zelf foto's te maken, maar gelukkig waren er voldoende deskundige toeschouwers die dat wel deden.

Elok H23 staat op de Boulevard klaar met een goederentram. (foto: NVM)

20-21 februari 2010, Herwen

Ter gelegenheid van het 30-jarig jubileum organiseerde de Modelspoorclub Veluwezoom een fantastische modelspoormanifestatie in een comfortabele sporthal.

Het Eiland Waan was ook van de partij. Op de eerste dag deed zich een draadbreuk voor na de passage van motorrijtuig A3. De bovenleiding op dat deel was aangelegd in 1997, en bestond nog uit koperdraad. De draadbreuk kwam dus niet geheel onverwacht. Onder het toeziend oog van het publiek, en in aanwezigheid van de ladderwagen werd de rijdraad provisorisch hersteld. Inmiddels is de bovenleiding hier ook vervangen door fosforbronsdraad.

De MSCV maakte een vier minuten lange video van het Eiland Waan:

23, 24 en 25 oktober 2009, Eurospoor

Het moest er eens van komen: Waan op een grote Nederlandse show. Het trambedrijf reed zijn rondjes op Eurospoor in Utrecht, terwijl slechts enkele honderden meters verderop de collega's van Connexxion voorbijraasden op weg naar Nieuwegein.

Op deze specifieke spoorshow genoten weer allerlei kijkers van de trammetjes, het landschap, de dieren, de techniek, enzovoorts.

All kinds of visitors enjoy Waan

10 en 11 oktober 2009, Euromodelbouw Genk, België

Three trams at Waan Promenade terminus

Op de gevarieerde en gezellige modelbouwshow in Genk, niet ver van Maastricht, kwam gelede Combinotram A204 voor het eerst op de baan. Bij de ene kijker gaf dat een blik van herkenning, bij de andere een vraag van 'past dat wel hierbij?' Hoewel er, net als op het eiland Man, veel ouderwets trammaterieel rondrijdt op Waan, bevinden zowel Man als Waan zich in het heden. Maar... zo'n Combino hebben ze alleen op Waan!

Gefotografeerd vanuit een bovenleidingsmast, à la L.J.Albers: de motorrijtuigen A251 en A204, die beide de bestemming Genk voeren. Vroeger had Genk een tramlijn 1 die de stad verbond met het nabijgelegen Hasselt, en heden ten dage rijdt er nog altijd een buslijn 1 tussen Genk en Hasselt.

Genk-Hasselt tram no. 1

14 en 15 februari 2009, Modelbouwtentoonstelling, Zeelandhallen Goes

Twee dagen lang stond de baan tentoongesteld op een royaal oppervlak. Naast modelspoorders, bekend en onbekend, kwamen ook veel vrachtautoliefhebbers, Legobouwers en poppenhuismakers een kijkje nemen. Steeds veel belangstelling voor het Eiland Waan.

Visitors in Goes, Zeeland admiring the Isle of Waan

Zoals gebruikelijk was motorrijtuig A251 weer ingetuigd met lokaal lijnnummer en bestemming, ditmaal van scholierenbuslijn 23 tussen 's-Heerenhoek en Goes.

Goes school bus line 23 has been replaced by electric tram

2008 Nationaal Spoor-Nul Weekeinde, Zutphen

Zo ziet het publiek het Eiland Waan nooit: van boven.

Aerial view of Waan tramshed

Aan de linkerzijde van de modelbaan is een uitbreiding bevestigd. Jan den Haan bouwt een stukje RTM op dezelfde spoorwijdte als Waan, 22,5mm. De sporen 1 en 2 zijn omschakelbaar voor tweerailbedrijf, en een RTM-Backertje waagt zich op het terrein van de Electrische.

Waan and RTM

Het twee-assige Backer & Rueb-locje nader bekeken.

Backer & Rueb tram loco Foto's: Okke Derksen

2008 Spoor Nul in de Spaarnestad

In april 2008 organiseerde de Haarlemse club Blokpost-Nul in de royale clubruimte van de NZH-hobbyvereniging een spoor-nulshow. De sfeer was uitstekend, Eiland Waan had een locatie naast de bar, dus beter kon het niet. Veel Haarlemmers wisten de weg naar de hobbykelders te vinden. Of ze gezien hebben dat er traditiegetrouw een tram over Waan reed die was ingetuigd met plaatselijke lijnnummers en bestemmingen, is niet zeker. De A251 voerde lijnnummer 5 en bestemming Overveen (andere zijde Verwulft) van de vroegere NZH-stadslijn.

Haarlem O gauge show 2008

De baanploeg van de RTM was aanwezig om de maat te nemen voor een toekomstige verbinding met Waan. Bij de foto's van 2008 hierboven is het resultaat te zien.

Haarlem O gauge show 2008

In het kader van de RTM-connectie was ook een stoomloc van die Zuid-Hollandse maatschappij te gast. Die was op eigen (batterij-) kracht naar de remise gereden. Stoom op Waan, dat is sinds 1999 niet voorgekomen!

Haarlem O gauge show 2008

2007 Smalspoor aan Zee, Oostvoorne

Iedere twee jaar wordt in Hotel 't Wapen van Marion een manifestatie van kwaliteitsmodelbouw gehouden onder het motto Smalspoor aan Zee. Het Eiland Waan, als dat geen smalspoor aan zee is, was van de partij in november 2007.

Narrow-gauge-on-Sea 2007

Volop aandacht van het talrijke en gevarieerde publiek voor de eloc H23 met vierassige bakwagen 'Dreadnought' G21 die de boog komt uitrollen langs de Mines Tavern.

Narrow-gauge-on-Sea 2007

Een kijkje achter de schermen. Op het kopspoor zien wij nog net de achterkant van PCC 1003. Buiten het spoor gezet wegens ongehoorzaam gedrag is bijwagen B58. In de verte verdwijnt nog net de A14 door het gat in de achterwand om te gaan optreden voor het publiek.

Narrow-gauge-on-Sea 2007

Door het gat in de achterwand werpen we een blik op het publiek.

Narrow-gauge-on-Sea 2007

2006 Winchester International O Gauge

Waan ging door de Kanaaltunnel naar het zuiden van Engeland voor de internationale spoor 0-show in Winchester in november 2006. Op iedere show laat de Electrische Tramweg Maatschappij op Waan trams rondrijden met lokale lijnnummers en bestemmingen. Winchester heeft geen trambedrijf, maar de lijnnummers van de bussen zijn ook te gebruiken: lijn 5 Badger Farm - Winnall, en lijn X66 Winchester - Romsey. Om de Britten vooral het 'continentale' gezicht van Waan te tonen, is buiten dienst gestelde tweeasser A36 tijdelijk weer in bedrijf genomen.
Winchester trams

2006 Nationaal Nulweekeinde

In de even jaren is Waan te zien op het Nederlandse nulweekeinde, dit jaar weer gehouden in Zutphen. Voor het eerst waren dit keer alledrie de remisesporen in bedrijf. Een rustig moment, met emr A4 als reserve, open rijtuig B49 buiten dienst, en gesloten goederenwagen G1 klaar voor de volgende inzet. A quiet moment outside the old shed

2004 Vilvoorde

Op 27 november 2004 organiseerde het Belgische 0-forum een grote bijeenkomst in Vilvoorde, waar ook Waan aanwezig was. Foto's van Marcel Geurtjens.

De conducteur houdt het verkeer tegen wegens een rangeerbeweging

Even wachten

De motorwagen kan aankoppelen.

Aankoppelen maar

Er rijden niet alleen trams op Waan. Links motorrijtuig A4.

Dubbeldekker

2004 Zeist

PCC

De PCC 1003 staat klaar voor vertrek op het kopspoortje bij de remise. Foto: Bert Slager.

Motorrijtuig A3 in 2004 op het Nationale Nulweekeinde in Zeist. Het motorrijtuig was toen nog voorzien van een buitenmodel pantograaf, model NZH Métallurgique. (foto: © Len de Vries/RM)
Vierasser Waan A3

Juni 2004 Nancy (F.)

In een gezamenlijke inspanning van het Gauge O Guild en Cercle du Zéro werd in 2004 in het Franse Nancy een Internationale Spoor Nul-tentoonstelling gehouden. Het Eiland Waan vertegenwoordigde Nederland, het smalspoor, en de tram. "It really looks Manx," zei een van de bezoekers, die geboren bleek te zijn op het eiland Man.

© Jack Trèves Voie Métrique

De uit de kluiten gewassen motorwagen A3, in 2004 nog met grote schaarbeugel, passeert het kleine open aanhangrijtuig B49.

Nationaal Spoor-Nul Weekeinde 2002

De 0m-trams van het Eiland Waan waren ook weer van de partij in Zutphen (november 2002). Ten opzichte van vorige jaren was de baan 40cm dieper, en het spoor uitgebreid tot achter de achtergrond. Ook was er nieuw materieel te zien, en er waren twee trams te gast.

Het kantoortje van de remisechef, die streng toezicht houdt op het dienstverloop.
Model van het remisekantoor

Op bezoek uit Zeist: NBM-motorwagen 18, hier poserend naast zijn HaWa-familielid, de A251. De NBM-er is gebouwd door J. Kemink, en poseert hier op een los stukje normaalspoor, voor het magazijn van de nieuwe remisehal-in-aanbouw.
Tweeassers NBM en A251

De nieuwe remisehal is gebaseerd op de Lower Sheds in Douglas, Isle of Man. Het oorspronkelijke middenstuk met drie sporen is later naar links en rechts uitgebreid met allerlei bouwsels. Het model is nog lang niet af.
Van links naar rechts: de normaalsporige NBM-vierasser van Kemink, opgesteld op het vierbenige 0/0m-spoor; vervolgens de B57 (0m, op het 0m/0e-spoor). Het rechterspoor (alleen 0m) is niet te zien.
Verder in beeld: de PCC, op het spoor van de stenen loods (Upper Shed). Een model van Corgi, gemotoriseerd met twee trucks (Black Beetle, van Steam Era Models).
Vierasser van de NBM

Inmiddels heeft de B57 een kleine verbouwing ondergaan. Hij is in de lengte doorgezaagd en 5mm lager gemaakt. De bouwtekening was gemaakt op 5mm-ruitjespapier, waarbij iets was misgegaan...
Verlaagde B57

A36 en A251 aan het eindpunt op de boulevard.
Eindpuntrust

Bijna al het dienstdoende materieel vereeuwigd op een materieelshow. Rechts een tweeasser van Bachmann, voorzien van een klein sleepbeugeltje naar Haarlems model (van de ENET 1-15 uit 1899, voor de liefhebbers).
Materieelshow

De baan op het eiland Waan, in de lengte gezien. (Foto: John Vogelaar)
Dwarsperspectief

Foto's: Rob Kievit, Arnold Spitteler

Nulweekeinde 2001

De 0m-modelbaan Het Eiland Waan trad voor de tweede keer in de openbaarheid op het Nederlandse Nulweekeinde 2001. Michael Staats maakte onderstaande foto's.

Motorrijtuig A250 daalt af naar boulevard-niveau.

Not Onchan Head; tweeasser in boog

Vanuit het meeuwenperspectief: bijna het hele diorama. Duidelijk te zien is op deze foto dat de modelbaan nog maar 40cm diep is; alleen de eerste 'tranche' is gebouwd. Later komt daar nog een tweede reep achter, waardoor het zichtbare deel 80cm diep wordt.

Sporenplan

Langs het remisekantoortje naderen we het eindpunt, waar de tegentram al klaar staat.

Not Castle Depot; voorbij de remise

Motorrijtuig A36 rangeert op de boulevard; de auto's moeten even wachten.

Not the Promenade; trailer 57

Zo, nu uitstappen en naar het strand.

Not Douglas Beach; (geen) zon, zee, zand

De vrije baan in 2001: de bovenleidingmasten staan nog in de bruine grondverf;

Rounding the Onchan bend; A251 op de vrije baan

Het Eiland Waan op het Nationale Nulweekeinde 1999

foto: motorrijtuig A36 in actie onder de bovenleiding

Waan A36 (foto Erik van Garderen)

Gastloc IoMR 4 voor de remise (van een kartonnen bouwplaat van Alphagrafix).

rechterhelft eiland Waan (foto Cor de Jong)

Nogmaals A 250 met aanhangrijtuig B58 en goederenwagen G1; de A36 maakt een rangeermanoeuvre op het andere spoor.

rechterboog Waan (foto Cor de Jong)

terug naar boven

 
Waan Home
Materieel/Stock
Shows
Infra/Tech
Manx Electric 1:1


home · links: clubs, groepen, verenigingen · links: producten, winkels, handel, industrie

terug naar boven